Postare prezentată

Nume de familie armăne

Armăni cu nume de familie cu inițiala A Armăni cu nume de familie cu inițiala B Armăni cu nume de familie cu inițiala C Armăni cu nume de fa...

miercuri, octombrie 21, 2020

Despre politrucii de la SCMR sau „Ca să se știe cine suntem și ce vrem!”

 (Facebook Marius Teja 4 iunie 2019)

În aceste zile am postat trei comentarii pe pagina Facebook a Societății de Cultură Macedo-Română, inclusiv parantezele.
1.) „Numai o mentalitate asimilaționistă (condamnată la muncă în folosul legii 299/2007) putea emite o astfel de aberație! Din fericire pentru națiunea aromână, marea majoritate a națiunii române este tolerantă și după un secol de la emigrația economică a unui mic grup de aromâni din patria cultural-istorică a Balcanilor!”
2.) „Comentariile antiasimilaționiste de pe această pagină FB le puteți șterge, dar dacă nu ați reușit să ștergeți din istorie națiunea aromână timp de 150 de ani, nu veți reuși nici în următorii 150 de ani: statele balcanice, în care aromânii sunt autohtoni, n-au reușit asta nici după 1400 de ani!”
3.) „Națiunea aromână știe că sunteți o organizație guvernamentală falimentară ideologic de la inventarea ei prin decretul șefului statului din 1879 (99% din membrii fondatori erau activiști politici români), dar după dispariția naturală a celor câțiva „macedo-români/români macedoneni/români balcanici/români sud-dunăreni” (născuți în România!) va dispărea și pretextul biologic pentru care căpușați banii poporului român!”
Primele două comentarii le-am plasat la postarea SCMR din 26 mai 2018 (reeditată la 29 mai 2019), în care apărea poezia „Floara” în limba aromână cu traducerea alăturată în limba română și comentariul SCMR: „O poezie - FLOARA, culeasă în Aminciu în care nu există niciun cuvânt de origine străină.”
Când mi-au șters primul comentariu, l-au șters și pe cel în limba aromână al lui Oani Nicola.
La al doilea comentariu, cineva a apucat să dea Like, dar nu a fost posibil să-i vizualizez numele.
Când au șters al doilea comentariu, mi-au restricționat această opțiune pe pagina lor.
Al treilea comentariu aveam de gând să-l postez la secțiunea „Recenzii”, dar și acolo mi-au restricționat posibilitatea. Dar, din grabă probabil, au uitat să șteargă opțiunea „Comentează” de la recenzia pozitivă făcută de Călin Andrei Macedon. Nu înțeleg de ce au șters recenzia lui cu totul! La acest comentariu ar fi trebuit să adaug la final „de 30 de ani”.
Mi-au restricționat până și opțiunea de „a urmări” pagina!
Ca o concluzie la comportamentul acestor politruci, se poate parafraza celebra zicală a „comunistului cu față umană” Ion Iliescu din seara zilei de 22 decembrie 1989: „Am telefonat la Moscova ca să știe cine suntem și ce vrem!”. În cazul de față, a se citi „București” în loc de „Moscova”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare